ثبت شرکت دانش بنیان

تعریف شرکت دانش بنیان:

شرکت دانش بنیان، شرکت و یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی امی باشد که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل: گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل: طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.

روند ثبت این شرکتها همانند سایر شرکتها می باشد با این تفاوت که بعد از ثبت باید درخواستی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تقاضای دانش بنیان شدن ارسال شود و پس از بررسی کارشناسان مربوطه و دارا بودن شرایط لازم مورد حمایت دانش بنیان قرار خواهند گرفت.
شرکتها و موسساتی که بیش از ۵۰% از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشند مشمول حمایت های این قانون نیستند .
نکته: برای اینکه شرکتی جز شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد این است که طرح ق توانایی تولید و تجاری سازی را داشته باشد.

 

انواع شرکتهای دانش بنیان :

  • شرکتهای تولیدی و صنعتی
  • شرکتهای تولید کننده کالا و خدمات
  • شرکتهای نو پا

شرکتهای دانش بنیان تولیدی و صنعتی در قالب شرکتها و صنایع بزرگ باید دارای یکی از شرایط زیر باشند :

کل در آمد شرکت در یک سال مالی گذشته که در اظهارنامه مالیاتی نیز اعلام شده می بایست حداقل ۳ میلیون ریال باشد یا همزمان بیش از ۱۰% درآمد سال مالی گذشته شرکت باشد و  برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت در ۶ ماه اخیر، حق بیمه پرداخت گردد.

 

شرکتهای دانش بنیان تولید کالا و خدمات که قصد دارد با استفاده از آن به تولید کالا و خدمات بپردازد باید همزمان حداقل ۵۰% از درآمد مالی سال گذشته باشد و حداکثر سن شرکت نیز ۳ سال بوده و دارای حداقل ۲ نیروی انسانی پاره وقت باشد.

 

شرکتهای نو پا شرکتهایی هستند که بیش از ۳ سال از تاسیس آنها نگذشته و این شرکتها باید کالا را در حد نمونه آزمایشگاهی با هدف تولید و فروش ساخته و ارائه نمایند و حداقل دو نفر کارمند پاره وقت داشته باشد که یک نفر آنها متخصص در حوزه کالا و خدمات دانش بنیان باشد.

کالاها و خدمات شرکتهای دانش بنیان باید دارای شرایط زیر باشد:

  • کالاها و خدمات باید در حوزه های فناوری بالا یا متوسط به بالا بوده و به دلیل پیچیدگی فنی به سختی قابل کپی برداری باشد.
  • کالاهای ارائه شده باید در مرحله تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی با قابلیت بررسی فنی ساخته شده باشد و همچنین خدمات باید دارای اسناد فروش باشد.
  • شرکت باید دانش فنی طراحی کالا و خدمات و اجرای فرآیند تولید کالا و خدمات را کسب کرده باشد.

دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتها ی دانش بنیان که حداکثر ۴۹% سهام آن متعلق به دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیات علمی و دانشجویان و سایر سهامداران با بخش خصوصی است به صورت دانش بنیان دربیایند.

اگر سهام دانشگاه بیش از ۵۰% باشد شرکت دولتی و اگر سهام دانشگاه کم تر از ۵۰ % باشد دانش بنیان خصوصی است.

شرکتهای دانش بنیان پس از ایجاد دانش و ارائه راه کار تولید آن، می توانند از مزایا و تسهیلات قانونی برای مدت معین تا تولید اصل استفاده کنند .

شرکتهای دانش بنیان می توانند از طریق فروش فناوری (خدمات) حداقل درآمد را برای یک مدت کوتاه کسب نمایند دراین صورت می توانند شاخص های اختصاصی را از طریق این روش برای اخذ تسهیلات و مزایا استفاده کنند.

 

نکته:  شرکتها و موسساتی که بیش از ۵۰ % مالکیت آنها برای بخش دولتی می باشد نمی توانند در شرکتهای دانش بنیان قرار گیرند و از مزایا وحمایت های قانون دانش بنیان استفاده کنند.

شرکتهایی که در پارک علم و فن آوری مستقر می باشند باز هم باید در مراحل ارزیابی قرارگیرند. حضور اعضای هیات علمی درشرکتها می تواند کمک شایانی برای ارزیابی شرکت دانش بنیان کند .

 

 

اخبار موسسه

prev next

توصیه های کاربردی

prev next